Ferește-ne Doamne de impostori

"Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiţi, smeriţi cu inima, dar nu tâmpiţi. Mii de draci mă furnică văzând cum este confundat creştinismul cu o cucernicie tâmpă şi laşă. Dumnezeu iubeşte nevinovăţia, nu imbecilitatea. Dumnezeu, printre altele, ne porunceşte să fim inteligenţi“.
Nicolae Steinhardt, Jurnalul fericirii

Văd tot mai des în jur oameni care se pretind aproape de Dumnezeu, habotnici de-a dreptul, victime ale unor cercuri de influență apărută chiar din această zonă. Care cred orbește tot ce li se spune, indiferent că cel care le spune nu are nici cea mai mică legătură cu subiectul în cauză. 

Cum poți, preot* fiind, după ce spui că așa cum doctorul vindecă trupul, tu preotul te ocupi de vindecarea sufletulului, să faci apoi propagandă împotriva a ceea ce spune doctorul?

Cum te erijezi tu din doctor de suflete într-unul de trupuri? Cum ai tu pretenția ca oamenii să te urmeze și să te creadă ca ești omul lui Dumnezeu când tu te bagi peste treaba cuiva care a studiat foarte mulți ani medicina (mult mai mulți decât tine) și le spui oamenilor că nu există niciun virus?
Ce șanse ai ca oamenii să te creadă ca există Dumnezeu când tu le spui să nu creadă ce le spune doctorul? 

Cum poți tu, preot, după ce le spui oamenilor că împărtășania e ca un vaccin care te ferește de rele, să le spui apoi să nu își vaccineze copiii? 

Cum le spui tu oamenilor în Biserică să nu poarte mască pentru că nu este confortabil. Dar ce, mântuirea e confortabilă? Stai așa și gata, te mântuiești? Atât mântuirea cât și toate lucrurile bune sunt în afara zonei de confort. Zona de confort este pentru mediocri și căldicei. Impostura, fanatismul și zona de confort niciodată nu au dus la progres sau la ceva bun. 

Dumnezeu să ne păzească de impostori și de apostolii acestora.

* Cunosc și preoți ancorați în realitatea mileniului III, mulțumesc lui Dumnezeu că mi i-a scos în cale. Nu despre aceștia este vorba. 

Postări populare de pe acest blog

Despre boi

Armonie și contrast

Un nou început

În echilibru

Cu pași de copil